Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

Voorbeelden van parkietenbomen en speeltuintjes:

Parkietenboom
Ingezonden door: Jolanda.


Als nieuw lid en parkietenliefhebber stuur ik hierbij onze versie van een parkietenboom. Dit is een praktisch vogelhuisje waar ze heen kunnen vliegen, ideaal voor het oefenen.
De kinderen kunnen hem naar hun idee versieren en steeds weer veranderen. De bovenkant is perfect voor hun nagels en snavels en ze kunnen lekker aan het hout knabbelen. Ons popje is geen goede vlieger wel een goede klimmer. Boes is een uitstekende vlieger en maakt dagelijks zijn rondje. Onze nieuwe aanwinst is een jong mannetje dat gered is in de tuin van opa en oma en nu hier bij ons woont.
Groeten,
Jolanda


Parkietenboom
Ingezonden door: Gilke.


Hallo, Sinds 2 weken hebben ik en mijn vriend een valkparkiet genaamd Zazoe. Omdat het voor beide de eerste vogel als huisdier is, wisten we niet goed wat deze vogels allemaal nodig hebben. Door deze site hebben we veel inspiratie opgedaan om een echte speeltuin te maken voor Zazoe. Ik ben mijn vriend dan ook dankbaar dat hij dit helemaal gemaakt heeft naar mijn instructies. Zazoe amuseert zich zichtbaar dus dan zijn wij ook gelukkig!


Parkietenboom
Ingezonden door: Jolanda W.


Hoi, heb een hangende speeltuin gemaakt aan het plafond boven de kooi misschien leuk idee voor op de website.
Vriendelijke groet, Jolanda


Parkietenboom van Muis en Tweety
Ingezonden door: Donna de B.


Dit is de parkietenboom van Muis en Tweety.
Gemaakt van een oude bureaulamp (zie links het lampje, werkt omgekeerd ook prima als etensbakje), kleerhanger enz. Alles omwonden met sisaltouw en ze hebben er altijd veel plezier in, maar op de stokken die ik erachter tegen het raam heb hangen zitten ze het liefst. Kunnen ze mooi uitkijken over de hele gracht en veilig de talrijk aanwezige andere vogels die hier rondvliegen bekijken. Wordt het te warm dan gaan ze naar de speelboom of nog verder terug naar de kooi. Ook op het balkon kunnen ze komen, want dat heb ik helemaal afgezet met gaas. Gelukkige, vrije vogels!
Mvg Donna de B.


Parkietenboom van Jefke
Ingezonden door: Senne van H.


Beste parkietenfreak,
Ik maakte reeds ook een parkietenboom. Mijn valkparkiet (Jefke) is hier heel blij mee.
De boom is van populierenhout (op een andere site vond ik dat deze geschikt is) en geplaatst in een plastieken pot vol met schelpenzand en steentjes uit onze voortuin. Met sisaltouw bond ik andere takken eraan vast. Er hangen nu enkel een schommel en touwtje in, maar later ga ik er nog andere dingen bijhangen.
Vandaag maakte ik ook een groep op Facebook namelijk: Jefke De Valkparkiet.
Deze groep is gemaakt om ook informatie te delen over onze parkietjes. Ik hoop dat mijn boom op de site mag komen en zou het ook leuk vinden als mijn groep wat aangevuld zou kunnen worden.


Speeltuintje van Regenboogje en Maikie
Ingezonden door: Itai.


Hallo, we hebben twee grasparkietjes: Regenboogje en Maikie. Maikie is nieuw en ze zijn al vanaf de eerste dag verliefd en daarom heb ik een romantische speeltuin gemaakt. De parkieten zijn er erg blij mee, ze doen niks anders dan elkaar kusjes en knuffels geven!


Speelboom van Crash
Ingezonden door: Lisanne Z.


Hierbij een foto van onze speelboom voor Crash. Hij is 5 maanden oud en een gezellige kletser. Hij is niet weg te slaan van zijn schommeltje!
Groetjes, Lisanne.


Speelboom van Rico en Dushi
Ingezonden door: Gerda van de W.

Hallo, dit is de speelboom voor onze 2 valkjes Rico en Dushi.
Omdat de valkparkieten eerst acht weken oud moesten zijn voor we ze op konden halen, kon ik alvast een leuke speelboom maken.
Met wat wilgentakken en sisaltouw kun je al een leuke boom maken, dan nog wat speelgoed erin hangen en hieronder zie je het resultaat! Inmiddels hebben we de valkjes thuis en ze zijn er vanaf de eerste dag ontzettend blij mee!
Groetjes Gerda

Reuzenrad voor parkieten
Ingezonden door: Laurette S.

Dit reuzenrad is gemaakt van een oud fietswiel, waaraan 12 stokjes zijn bevestigd. De as is aan de muur van de volière bevestigd, zo kan hij lekker ronddraaien.
Ik heb het wiel helemaal ingevlochten (zie detailfoto hieronder) zo kunnen ze zich geen pijn doen. Echt een leuk speeltje voor je parkieten!
Heel veel plezier met je gevleugelde vriendjes!En zo ziet het eruit in de volière:Parkietenboom van Binkie en Rico
Ingezonden door: Corrie


Een foto van Corrie's parkietjes in hun parkieten boom.
Rico (groen) is 22 maanden en Binkie (lichtblauw) is 9 maanden.


Parkietenboom van Puk en Bob
Ingezonden door: Hinno


Vaak heb ik naar jullie forum gekeken en heb samen met mijn neef een eigen parkienboom gemaakt. Hij bevalt súper bij Puk en Bob !


Parkietenboom van Zazu
Ingezonden door: Danielle


Hallo parkietenfreaken,
Ik zag op deze leuke en informatieve site ook de mooie parkietenbomen die iedereen maakt. Ik vond ze helemaal geweldig, dank jullie wel voor de inspiratie!
Toen we ons parkietje Zazu gehaald hadden, bleek al snel dat we een kruipertje gekocht hadden.
Dat gaf mij nog meer reden om een mooie speeltuin voor hem te maken zodat hij lekker kan klimmen en klauteren. Hij vindt het helemaal geweldig!! Lekker spelen, eten, drinken en slapen doet hij op/in zijn speeltuin. Hij wordt steeds sneller en durft steeds meer. Ook praat hij er lekker op los.
Ik hoop dat deze speeltuin ook op deze website mag komen, voor inspiratie voor anderen.
Groetjes,
Danielle en een pootje en kusje van Zazu.Parkietenboom
Ingezonden door: Lora

Vanmorgen heb ik samen met mijn vader een parkietenboom gemaakt.
Ze vinden het erg leuk.


Parkietenboom
Ingezonden door familie van de Hoeven

Hallo allemaal,
Wij hebben deze website bekeken en gelezen en zagen de leuke voorbeelden en tips om zelf een boompje te maken voor de parkiet.
Mijn man is meteen naar het bos gegaan en heeft een mooie grote wilgentak met wat dunne takjes afgeknipt en zo zijn wij een boompje gaan maken. Takjes bijgeknipt en met touw aan elkaar vast gemaakt. Het boompje in een grote pot gezet, opgevuld met schelpenzand en bovenop wat grof grind, zodat hij goed vast staat.
Bij de dierenwinkel hebben we wat leuke speeltjes gekocht en in het boompje gehangen. Het is erg leuk geworden.
De eerste twee dagen was onze parkiet nog wat terughoudend. Wij hebben het boompje wat dichter bij zijn kooitje gezet en zij zit er nu regelmatig in.
Als wij thuis zijn staat de kooi gewoon open en kan zij rondvliegen. Jammer genoeg gaat ze steeds op de rand van ons bergmeubel voor de spiegel zitten. Ze pikt tegen de spiegel en in de houten spiegelrand. Dat is minder leuk en niet gezond. Wij hopen dat het pikken hiermee afgelopen is. Zij kan nu aan de wilgentakken knabbelen, gierst en pinda's eten en spelen met het spiegeltje en andere speeltjes.
Met vriendelijke groet,
Fam. H. van de Hoeven


Parkietenboom
Ingezonden door: Ger en Claudia


Hier onze parkietenboom. We hebben onze parkieten net anderhalve week en ze vliegen al los de woonkamer door. Ze hebben de boom al gauw gevonden en zitten er graag op. Ze spelen nog niet veel maar dat komt vanzelf wel. Zoals je ziet staat het gevaarte boven op de kooi.
De parkieten hebben nog geen naam. We willen een naam die bij hun karakter past.
Groetjes,
Claudia en GerParkietenboom van Stafke
Ingezonden door: Ron

Zo, hierboven zien jullie mijn zelfgemaakte parkietenboom. Ik ben Ron en Stafke is mijn gevleugelde (slaap)kamergenoot.
Deze boom is gemaakt uit bamboe en er hangen een schommel en enkele metalen voorwerpen in. Hij vindt het leuk om te spelenmet deze voorwerpen omdat ze dan rinkelen. Gelieve deze in julie rubriek te plaatsen van de parkietenbomen, en mij zo te laten weten wat er goed, en minder goed aan is.
forum Alvast bedankt, Stafke en Ron.

Reacties op de boom van Stafke kun je geven via het Parkietenfreak-Forum.


Parkietenboom Stifler en Pieter
Ingezonden door: Debby

Hallo,
Dit is onze parkieten(knabbel)boom. Gelijk de eerste avond is de ontdekkingstocht begonnen. We hebben ideetjes opgedaan op deze website en uiteindelijk is dit het geworden.
Ze zijn er erg blij mee!!
Groetjes,
Debby


Parkietenspeeltuintje van Rainbow
Ingezonden door: Melvin

Hallo iedereen,
Ik heb samen met mijn vader deze parkietenspeeltuin gemaakt. Rainbow de parkiet is er erg blij mee: hij ontdekt steeds nieuwe dingen. We hebben er van alles ingelegd, bijvoorbeeld kattenballetjes met een bel er in.
Groetjes van Melvin


Parkietenspeeltuintje van Elmo
Ingezonden door: Joël

Hoi,
Elmo had al zijn parkietenboom laten zien op deze site maar zijn boom viel uit elkaar dus ik heb hem geüpdate hier is hij dan.
Zoals jullie kunnen zien heeft hij nieuwe stokjes en een extra paal gekregen, ook een klimtouw en een plateau waar ik nog een badje op ga maken. Elmo heeft hem nog niet ontdekt en vindt het nog een beetje eng zo'n groot ding ineens. Ik heb ongeveer en dag over deze boom gedaan omdat ik veel dingen tussendoor moest doen. Alle spullen zijn spullen die we anders hadden weggegooid zoals stokjes van oude visnetjes en een plank van een kast. De randjes zijn oude plinten, alleen het touw is gekocht. Misschien breng ik met deze boom wel mensen op het idee om oude spullen te gebruiken inplaats van nieuw kopen. Ik hoop dat deze boom op de site mag komen omdat Elmo zijn andere boom ook al heeft staan.
Doei! Elmo en Joël


Parkietenspeeltuintje van Momo & Zazoo
Ingezonden door: Lysbeth

Hallo allemaal,
Mijn moeder en ik hebben voor mijn nieuwe parkietjes een parkietenspeeltuintje gemaakt.
Hiervoor hebben we voorbeelden gebruikt die op de website staan. Momo & Zazoo vinden het nu al leuk om in hun speelboom te zitten!
Groeten, Lysbeth.


Parkietenboom van Ricky en Chillie
Ingezonden door: Paulien

Hallo allemaal,
Dit is het speeltuintje van Ricky de licht gekleurde vogel en Chillie de groene vogel.
Eerst hing deze speeltuin, maar dat vonden ze maar niks. Nu die vlak bij de kooi staat, vinden ze hem veel mooier. Deze speeltuin is gemaakt van een buitenvogelvoederbak en 4 balkjes van wat stokken waarmee een mooie stellage is gemaakt. Een laddertje, wat snoep en speelgoed maakt het geheel compleet.
Groetjes van Paulien Klooster uit Boskoop


Parkietenboom van Chico
Ingezonden door: Auke en Aafje

Hallo,
Bijgaand een foto van de parkieten speeltuin/speelboom die gisteren door Chico in gebruik is genomen. Het geheel is een zelfbouw project en geheel naar eigen design.
De hoogte is 2,15m en is voorzien van een plateau aan de onderzijde als basis waarop het geheel rust. Een klein opstaand randje voorkomt dat het schelpenzand op de vloer komt. De speeltuin/boom is rijkelijk voorzien van speeltjes en een schaaltje waar bijvoorbeeld een stukje fruit neergelegd kan worden. De gebruikte materialen zijn ondermeer touw, ketting, hout, en montage materialen welke goed verkrijgbaar zijn.
Bijgaand enkele (detail) foto's van het project en een foto van Chico die imiddels zijn nieuwe speelplek enthousiast aan het ontdekken is.
Met vriendelijke groet,
Auke en Aafje


Parkietenparadijs van Merlin en Sookie
Ingezonden door: Marlies

Hallo,
Dit zijn foto’s van mijn parkieten Merlin en Sookie. Zoals je kan zien is de hele kamer een groot parkieten feest geworden!
In hun kooi is er een klimtouw en een touw/houten schommel. Het blauwe touw is scheepstouw gevonden op Koninginnedag. Het gaat door de kooi en door de kamer en de kooi kan open en dicht omdat het net door de spijlen heen kan van het deurtje.
Onder de kooi staat een bak waar het klimrekje in staat met wenteltrap en Merlin’s touw met belletje zit erin verwerkt. Het touw is een hondenspeeltje. Merlin is erg verliefd op alle belletjes en z’n tweede belletje zit in het speelplekje dat uit ringetjes bestaat. Het is een soort opberghanger van de Ikea en voor rond de 3 euro een waar parkieten paradijs. Iedere keer zitten er andere dingetjes in, hangertjes sleutelhangers, stukjes eierdoos om te slopen.

Merlin en Sookie klimmen en vliegen achter elkaar aan. Merlin is al langer bij ons en erg tam.
Sookie gaat wel op je vinger maar heeft nog niet veel vertrouwen in de mensen. Hij/zij komt uit de dierenwinkel en de vleugelveren zijn geknipt waardoor ze nog niet zo goed kan vliegen. We hebben ze eerst apart gehouden zodat Sookie aan ons kon wennen. In die tijd heeft ze wel een aantal dingen geleerd zoals uit de hand eten en op de vinger stappen maar het bleef allemaal heel spannend voor haar. Ze leert nu van Merlin alle truckjes en van lekkere dingetjes proeven. Ze hebben veel pret samen hoewel Sookie veel voorzichtiger is dan Merlin. Ik hoop dat mijn foto’s op de site kunnen.
Groeten van Marlies (13 jaar).


Parkietenboom van Douwe
Ingezonden door: Anouschka

Hai,
Bij deze wil ik graag mijn versie van de parkietenboom laten zien.
Ik kwam eigenlijk zelf op het idee die te maken toen ik deze mooie tak ergens vond. Omdat ik net de kerstboom had opgeruimd, kon de standaard nu prachtig dienst doen voor de tak van mijn parkietje Douwe.
Groetjes, Anouschka


Parkietenboom van Elmo
Ingezonden door: Joël

Hoi,
Deze speelboom heb ik voor Elmo gemaakt en hij begint het interresant te vinden!
Groetjes, Joël


Speeltuin van Croky
Ingezonden door: Anneke

Deze prachtige speeltuin voor mijn grasparkiet Croky is gemaakt door Sanne. Op de foto poseren Croky (R) en Sanne's grasparkiet Simba (L) samen op de foto.
Op de onderstaande foto zie je een vergroting van het uithangbordje met daarop het Parkieten-Freak logo. Het is echt heel erg mooi gemaakt!
Croky en ik zijn dan ook erg heel erg blij mee, bedankt Sanne!! :-)


Parkietenboom van Vito en Lucky
Ingezonden door: Carien

Hoi,
Ik heb samen met mijn man een boom gemaakt voor Vito (blauw) en Lucky (groen).
De boom was best simpel te maken. Eerst wilden ze er niet zo graag naar toe vliegen, ik heb er toen wat gierst en brood in gehangen.
Nu zijn ze er heel blij mee en spelen en slapen er zelfs op.
Ik vind het prachtig om te kijken hoe ze zich vermaken!
Groetjes van Carien.


Parkietenboom van Floppy en Dobby
Ingezonden door: Suzanne

Hallo,
hier de parkietenboom van Floppy (de groene) en Dobby (de grijze) op de foto met een kleine parkietenboom begon het.
Ons vrouwtje heeft de inspiratie van de site gehaald en daar wat moois gemaakt. Ook spelen we regelmatig op ons kooitje, we hebben daar een bruggetje en die gaat naar een plank waar een schaaltje met hapjes voor ons ligt. verder hebben we ook nog een hangend klimmeubel daar hangen waar we ook in zitten lekker gezellig!!
Vogelgroetjes Floppy en Dobby


Speeltuintje van Suske
Ingezonden door: Sander

Sander heeft voor grasparkiet Suske een fraaie speeltuin van Knex gemaakt. Erg mooi gedaan Sander!
Groetjes, webmaster "Parkieten-Freak".


Speeltuintje van Flip en Sallie
Ingezonden door: Maartje

Hallo!
Dit is de parkietenpaal van Flip en Sallie. Deze paal heb ik een tijdje geleden samen met mijn vader gemaakt.
Op de foto is de parkietenpaal nog kaal maar er hangen nu veel meer speeltjes in zoals schommeltjes, laddertjes, belletjes en spiegeltjes. Flip en Sallie vonden het eerst een beetje eng maar nu vermaken ze zich van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat.
Als ik uit bed of uit school kom dan gaan ze op het voorste stokje van de kooi heen en weer lopen en dat betekent dat ze op de parkietenpaal willen zitten!
Ik laat ze uit de kooi en dan vliegen ze er meteen naartoe.
Groetjes,
Maartje, Flip en Sallie.


Speeltuintje van Tommy
Ingezonden door: Anton

Hallo, ik wil me eerst even voorstellen. Ik ben Anton en ben 34 jaar jong. Ik heb twee volières één met kromsnavels en één met tropen en neophema’s. Verder heb ik een hele mooie boom in de kamer met een zeer tamme valkparkiet. Hij heeft geen kooi, hij is altijd los. Dit is beter voor Tommy, meer vrijheid.
Ook wil ik even melden dat jullie een geweldig mooie site hebben. Ik heb zelf ook een vogelsite met mijn zwager genaamd "vogelpret" en we zijn er nog mee bezig, maar het begin is er! Ik hoop dat jullie veel plezier hebben met jullie site.
Met vriendelijke groeten,
Anton


Speeltuintje van Timo
Ingezonden door: Debby

Hoi,
Dit is de parkietenspeeltuin van mijn parkietje Timo. Ik had eerst een grote maar dat vond hij niets, daarom heb ik hem verkleind en nu vindt hij hem super leuk!
Groetjes, Debby


Speeltuintje van Bassie
Ingezonden door: Roy

Ik heb hier een foto van mijn vogelboom, de bezitter is mijn parkiet Bassie.
Bassie is nu 5 maanden oud, hij komt uit de volière van de buren hij kan ook al een aantal woordjes zeggen zoals: "kopje koffie", "kusje kusje", "lekkerrr" en "biertje". We zijn hem nog meer woordjes aan het leren. Ik heb de vogelboom gemaakt van hout van de Formido (dat kun je daar zo kopen). Ook heb ik wat touw gevlochten en er aangehangen, dat vindt hij heel leuk! Als Bassie uit de kooi is gaat hij dan ook meteen naar de vogelboom!.
Groeten Roy en Bassie


Speeltuintje van Mira en Psycho
Ingezonden door: Ronald

Sinds 6 maanden heb ik twee valkparkieten, Mira en Pyscho welke graag spelen.
In de kooi was wel ruimte om wat speelgoed in te hangen, maar wat is voor hun nu leuker als lekker vrij in de kamer kunnen zijn. Op internet wat rond gekeken, totdat ik deze site zag. Heb hier aardig wat inspiratie opgedaan en zie hier het resultaat. De dames zijn er zeer tevreden mee, dus wat wil je nog meer......
Groet,
Ronald


Speeltuintje
Ingezonden door: Mandy

Hallo,
Na het zien van allerlei speeltuintjes op deze website ben ik zelf aan de slag gegaan.
Mijn parkiet is er nog niet maar als hij komt kan hij zo spelen in zijn eigen speeltuin.
Groetjes, Mandy


Parkietenboom van Gismo
Ingezonden door: Evelien

Hallo, hier een foto van Gismo zijn boom.
Ik zal even vertellen hoe hij tot stand is gekomen. Je neemt een dikke tak van een knotwilg en een afgezaagde boomstronk. Onder de stronk bevestig je een paar wieltjes. Nn nog even wat speeltjes erin, en kijk eens wat een leuke parkietenboom!
Groetjes, Evelien en knuffel van Gismo.


Parkietenboom van Rocky en Kenzo
Ingezonden door: Marijke

Hoi allemaal,
Ik ben Rocky (geel) en mijn baasje heeft al eerder twee foto's opgestuurd van mijn speeltuintjes.
Nu heb ik er een nieuw vriendje bij, Kenzo (blauw) en mijn baasje vond dat het tijd werd voor een nieuwe boom. De andere was wel wat aan de kleine kant voor twee grote jongens zoals wij. Nu hebben wij een boom welke direct naast onze kooi staat, dat is handig! Hier zijn we echt zo blij mee, deze boom reikt helemaal vanaf de grond tot aan het plafond! Nou, hier gaan wij ons wel in vermaken hoor!
Groetjes Rocky, Kenzo en ons baasje Marijke


Parkietenboom van Sjakie
Ingezonden door: Els

Na het bekijken van deze site ben ook ik een parkietenboom gaan maken voor onze parkiet Sjakie. Sjakie is 6 weken oud en al aardig tam.
Ik heb in het park wat takken gezocht, oogjes erin gezet om wat speeltjes op te hangen, en dit is het resultaat. Erg leuk om zelf te doen!
Sjakie heeft hem nog niet in zijn vlucht gevonden, hopenlijk gebeurt dit snel . Voor de foto hebben wij hem er zelf ingezet.
Groetjes, Els


Parkietenspeeltuin
Ingezonden door: Sandra

Vorige week was onze parkiet Pino een jaar bij ons. Bij een "verjaardag" hoort natuurlijk een cadeau, dus heb ik gisteren voor hem een parkietenboom gemaakt.
In het begin vond hij het wel een beetje eng, zo'n groot, raar ding in de kamer. Maar na een kwartiertje won zijn nieuwsgierigheid het en begon hij voorzichtig dingen uit te proberen en te spelen. Nu is hij al helemaal op zijn gemak en heeft hij zelfs al zijn favoriete stokje om uit te rusten en zich te wassen.
Groetjes, Sandra


Parkietenspeeltuin
Ingezonden door: Careless Wings

Lieve gevederde vrienden,
Hier mijn versie van een parkietenboom!
Koko is de valkparkiet, de pastelgekleurde heet Pinto, de blauw-witte heet Rokkiebaby en de blauw-zwarte heet Bennie (tevens de oudste van allemaal, ongeveer 9-10 jaar). Het grappige is dat ze bijna allemaal zijn geadopteerd. Pinto is 3 zomers geleden komen aanvliegen, toen de kooi op het balkon stond. Ik wilde altijd al een parkietenboom, maar ben niet zo goed in het timmeren van klein materiaal, zie voorbeeldfoto's van parkietenbomen elders op de site. Daar ik een kamer extra heb in het huis waar ik ruim een jaar geleden ben ingetrokken, wilde ik deze speciaal inrichten voor mijn ondeugende birds. Daar zij erg van de hoogte houden heb ik deze constructie bedacht.
's Ochtends gaat de kooi open en vliegen zij richting plafond. Hier vliegen en spelen zij rond en gaan alleen naar hun kooi om er te eten, te drinken of gewoon het voer op de bodem te strooien. Zodra het donkerder wordt buiten zitten zij alweer, vanuit hunzelf, in de kooi. Van de zomer zullen ze het natuurlijk wel later maken, maar dat geeft niets!
Ik ben ongeveer 12 jaar geleden verliefd geworden op deze vogelsoort en heb sinds die tijd alleen maar parkieten gehad. De ontdekking van zo' n site als deze vind ik heel leuk en het doet mij goed om te zien dat ik niet de enige ben!!
Veel liefs,
Careless Wings

Hallo Careless Wings,
Jouw parkietenspeeltuin vind ik bijzonder origineel en biedt daarnaast ook nog eens enorm veel mogelijkheden voor de vogels. Erg leuk!
Bedankt voor deze fraaie inzending, ik denk dat veel parkietenliefhebbers weer inspiratie opgedaan hebben!


Parkietenboom
Ingezonden door: Peter Bos

Hallo,
Wij zijn Milan (groen) en Sam (blauw) en zijn de parkietjes van Peter. Ook wij hebben een heuse parkietenboom gekregen. Hij hangt vol met leuke speeltjes en wij vermaken ons er dan ook super in.
Zodra ons baasje thuiskomt mogen wij uit onze kooi en vliegen we vrijwel direct naar de parkietenboom om flink te gaan spelen. Urenlang kunnen wij ons vermaken in onze mooie boom!
Groetjes van Milan en Sam.


Parkietenboom
Ingezonden door: Linda


Parkietenspeeltuintjes van Rocky
Ingezonden door: Marijke

Hallo Parkieten-freaks,
Gisteren had ik een foto van mijn zelfgemaakte parkietenboom opgestuurd. (zie foto hieronder).
Het grappige was, na het kijken van alle andere bomen, kreeg ik helemaal zin om een nieuwe boom te gaan maken!!
Ik ben gelijk dezelfde dag nog takken gaan zoeken en nu is mijn vader zo lief geweest om mij op zaterdagavond te helpen met een nieuwe boom voor Rocky. Hier het resultaat!
Hij moest wel even wennen maar hij zit er al weer druk in te spelen. :) Ik hoop dat jullie mijn boom zullen plaatsen!:)
Groetjes Marijke

Beide parkietenbomen staan op de website Marijke, ze zijn alle twee ontzettend leuk! Vooral dat houten loopbruggetje vind ik heel origineel!
Bedankt voor je leuke inzendingen!


Parkietenspeeltuin van Chucky
Ingezonden door: Manon

Hallo parkieten-freaks,
Ik wou graag de speelboom laten zien die ik gemaakt heb voor Chucky.
Na maanden van oefenen is het eindelijk gelukt Chucky tam te krijgen en was het tijd voor zijn eerste vlucht. Dit ging goed gelukkig erg goed.
Ik heb alle parkietenbomen van de site goed bekeken,en ik dacht:"hey.... die kan ik ook wel is gaan maken!" Ik heb mijn vader om hulp gevraagd en voila, mijn parkietenspeeltuintje is klaar! Hij is alleen nog niet helemaal volledig ingericht, maar ik koop er steeds wat dingetjes bij. Nu nog hopen/leren dat Chucky erop gaat zitten!
Groetjes,
Manon


Parkietenboom van Sloeber
Ingezonden door: Tibo

Hallo.
Mijn parkietje heet Sloeber. Hij is hier al 2 maanden en speelt al vrolijk in mijn kamer. Ik ga volgende week een speeltuin maken helemaal in hout met eten en water zodat hij langer bij me in mijn kamer kan zitten. Tibo


Parkietenklimrek van Marietje en Tweety
Ingezonden door: Simone

Hallo,
Dit is mijn kleine parkieten-klimrek. Mijn 2 parkieten Marietje (links) en Tweety (rechts) zijn hartstikke tevreden hiermee. Als ze uit de kooi komen vliegen ze er meestal gelijk naar toe. Vooral voor mijn parkiet Tweety is het dé geschikte plaats, want dit is de enigste plek in de woonkamer waar ze dingen kapot mag knabbelen!!! Zo'n klimrek is zeker een aanrader voor mensen die ook een sloopmachine hebben als parkiet!!


Parkietenspeeltuin van Japie
Ingezonden door: Sylvana

Hallo,
Ik zag al die leuke speeltuinen hier op de site dus ik dacht laat ik dat ook eens voor mijn vriendje maken!
Ik ben naar de schuur van mijn vader gegaan en heb hem een plaatje laten zien wat ik had uit geprint van zo'n speeltuin.
Mijn vader zei: "O, dus zo een speeltuintje wil je" en had binnen 20 minuten een complete speeltuin gemaakt!
Als ik Jaapie uit de kooi laat, doe dan vliegt hij meteen naar zijn speeltuintje toe (zie foto).
Ja, ik wist wel dat ik een handige vader had, haha!
Groetjes,
Sylvana

Je boft maar met zo'n vader Sylvana!
Hij heeft een prachtige speeltuin voor Japie gemaakt!


Parkietenspeeltuin van Niki
Ingezonden door: Laura

Hallo,
Ik heet Laura en ben acht jaar. Ik ben verzot op mijn parkietje Niki en heb mijn papa kunnen overtuigen om ook een speeltuintje voor mijn hartediefje te maken.

Goed gedaan Laura, het is een prachtig speeltuintje wat je vader voor Niki gemaakt heeft!


Parkietenboom van Jop
Ingezonden door: Denise Vivie

Ik wilde graag vragen of jullie onze zelf gemaakte parkietenboom op de site wilden plaatsen. Ik heb het idee ook van de "Parkieten-Freak" site en wil graag aan iedereen laten zien hoe de speelboom geworden is. Wij vinden hem echt super gelukt en ook erg leuk om te maken.
We zijn gewoon naar de bouwmarkt geweest om wat hout te kopen. We hebben goed opgelet en geen gelakte of beschilderde houtsoorten genomen. Vervolgens op naar de dieren winkel om allerlei leuke speeltjes te kopen. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden.
Ik hoop dat jullie hem op de site neerzetten.
Groetjes, Denise

Hier staat hij dan Denise!!


Parkietenplatform van Chico van Ice
Ingezonden door: Marian

Hoi,
Ik heb voor mijn parkietje Chico een platform gemaakt dat aan het plafond hangt. Op de foto is te zien dat hij hier altijd veel plezier aan beleeft!!
Ook om zijn kooi heb ik met takken een constructie gemaakt zodat hij ook op en voor de kooi kan spelen. In de kooi hangt ook een zelfgemaakte schommel met kraaltjes. Ik raad het iedereen aan om zo'n schommeltje te maken heel simpel: vier stokjes aan elkaar vastmaken met touw zodat je een vierkant krijgt, touwtjes eraan, kraaltjes rijgen en dan ophangen. Super simpel, maar wel HEEL leuk!
Groetjes van Chico en Emma


Parkietenspeeltuintje van Ice
Ingezonden door: Rolinda en Lars

Hoi Parkietenfreaks,
Wij hebben voor ons jonge parkietje Ice ook een boom gemaakt.
De boom staat hoog op een kast, midden in de kamer zodat hij een mooi uitzicht geeft.
Er komt nog een schommeltje en een nieuw speeltje in de boom.
Onze complimenten voor de site, we maken er veelvuldig gebruik van.
Groeten,
Rolinda & Lars

Dank je wel voor het complimentje Rolinda en Lars, erg leuk! ;-)


Parkietenspeeltuintje van Happy, Lizzie en Rocky
Ingezonden door: Rosje

Hallo,
Ziehier onze parkietenboom die we gemaakt hebben met veel inspiratie en zorgvuldig uitgekozen speelgoed.
Lizzie en Rocky hebben zich al goed aangepast en met onze oudere parkiet Happy klikt het uitstekend.
Happy is soms wat bang van Lizzie, maar ze is dan ook zo overweldigend, eigenlijk best wel grappig ;-) De jonge vogels zijn met momenten heel stout en kunnen bij ons vrij rondvliegen in de living, ik heb zo de indruk dat ze ons meer in het oog houden dan wij hen.
Het vogelbad vindt Lizzie enorm leuk en ze speelt er dan ook vaak in. Rocky is eerder de durver en was het eerst op de nieuwe speeltuin.
Natuurlijk had ik lokaas aangebracht, namelijk trosgierst, dat vinden ze heel lekker.
Meer dan 1 keer per week doe ik dat niet, want ze krijgen soms eivoer ook en ze mogen dan ook niet dik worden he. Ze zijn al erg gehecht aan elkaar en dat is wel leuk om te zien, ze zijn voortdurend aan het knuffelen, maar Happy vindt dat niet zo erg. Die kan dan ondertussen lekker eten terwijl de rest knuffelt en elkaar zitten te poetsen.
En wat een leven in de brouwerij als de tv aanstaat, ze kwetteren dan gezellig mee en vliegen dan in formatie door de living.
s-Morgens staan ze al klaar tegen de tijd dat de poort open gaat van de kooi en één voor één komen ze er uit, zoals pinguins, hihi....!
Ik zou ze niet meer kunnen missen.
Groetjes,
Rosje


Parkietenspeeltuintje van Sam
Ingezonden door: Elke Gerards

Hallo,
Net voordat ik Sam had aangeschaft ben ik info gaan zoeken over parkieten en zo kwam ik op je website terecht. Een mooie, fijne site om te bezoeken en informatie op te doen.
Toen ik er mede dankzij deze site en het forum achter kwam dat Sam een kruipertje is, heb ik hier de ideetjes voor een speeltuintje vandaan gehaald.
En dit is het dan geworden, een heerlijk klim, klauter speeltoestel, waar Sam hopelijk veel plezier aan zal beleven! Groetjes
Elke
(Dank je wel voor het complimentje, Elke. Ik weet zeker dat Sam erg blij is met deze fraaie speeltuin. Ideaal voor een kruipertje!!!)


Parkietenspeeltuintje van Paco (grasparkiet) en Kirby (Bourke parkiet)
Ingezonden door: Mitchell

Hallo, Ik heb voor mijn grasparkietje Paco en mijn broertje zijn bourke parkiet Kirby samen met mijn moeder deze mooie boom gemaakt.
Groetjes van Mitchell.


Parkietenspeeltuintje van Rambo
Ingezonden door: Rowan


De parkietenboom van Kenzy
Ingezonden door: Margret van de Langenberg

Hallo, dit is de parkietenboom van Kenzy.
Jammer genoeg staat hij hier nog niet op hij is namelijk pas 3 weken oud.
Groetjes,
Margret van de Langenberg


Parkietenboom
Ingezonden door Linda Kromhout


De parkietenspeeltuin van Jowie
Ingezonden door Annelijn Klomp

Hallo allemaal!
Dit is de parkietenspeeltuin die ik heb gemaakt voor mijn nieuwe vriendje Jowie! Hij vliegt al wel volop door de kamer (we hebben hem nu bijna 2 weken) maar het speeltuintje heeft hij jammer genoeg nog niet ontdekt.
Ik denk dat dat nog wel komt!
Groetjes Annelijn en Jowie ;)


De parkietenboom van Drikus:
Ingezonden door Astrid

Hallo,
Naar aanleiding van jullie leuke en zeer leerzame site, stuur ik een foto van mijn parkiet die luistert naar de naam Drikus.
Groeten,
Astrid


De parkietenboom van:
Babette van der Stelt en Kristel Stelling

Babette en Kristel hebben samen bovenstaande parkietenboom gemaakt.


Speeltuintje
Ingezonden door: Aykoet

Hier zien we het hele mooie parkietenspeeltuintje (compleet met loopbrug!) van Aykoet voor zijn grasparkiet Boncuk!


Speelboom
Ingezonden door: Corrina

Hallo!
Wij zijn Buddy, Sneaky en Hopper en we hebben een klimboom die we even willen laten zien aan jullie! We zijn er erg blij mee, de boom is gekoppeld aan onze kooien dus wel lopen zo in en uit bij iedereen. Lol! Alles wat het vrouwtje kwijt moet wordt in de boom gehangen waar wij erg blij mee zijn!
Groetjes van Buddy, Sneaky en Hopper.


Speedy's pretparkje
Ingezonden door: José van Bemmelen

Ik ben Speedy, een gezellige parkiet!
Ik doe van alles en vlieg los in de kamer, maar ook buiten en ga gezellig op de kop van de geit zitten. (Alleen in de zomer hoor!). Ik zeg mijn naam en als er iemand thuis komt zet ik een luide keel op, zo van ja er komt weer iemand met me spelen.
Ik eet dus het liefst uit iedereen zijn bord en drink graag iets met koolzuur. Ik badder onder de kraan op mijn baasje haar hand, en zeg ook mijn naam. Als er muziek aan staat doe ik er een dansje bij. Ik ga het verhaaltje eindigen en stuur deze foto mee van mijn pretparkje!
Groetjes, José van Bemmelen.


Parkietenboom van Snoopy en Ricky
Ingezonden door: Josca

Hoi hoi,
Hier nog een aanvulling op de al indrukwekkende lijst met 'parkietenbomen' Gemaakt door mij, Josca, voor mijn twee parkietjes Snoopy en Ricky.
Zo op de bovenste tak zitten is hun favoriete plekje. Mooi uitzicht over alles wat er in de kamer gebeurt.
Groetjes Josca


Speeltuin van Rocco en Coco
Ingezonden door: Claudia

Hallo,
hierbij een foto van onze vogels Coco de grasparkiet en Rocco de valkparkiet.


Speeltuin van Binky
Ingezonden door: Joan en Piet

Wij hebben sinds 4 weken een jong parkietje met de naam Binky.
Hij is al aardig tam en naar aanleiding van jullie super leuke site hebben wij ook een speelboom/tuin in elkaar gezet.
Zoals je kan zien heeft hij het er prima naar zijn zin.
Groetjes,
Joan en Piet.


Speeltuin van K'nex
Ingezonden door: Maarten

Hallo,
Ik heb een parkieten boom gemaakt, van k’nex.
Op de parkietenboom kan hij klimmen, aan wieltjes draaien, schommelen, met een bel spelen, trappetje op en af gaan, voetballen en veel meer!
Groeten,
Maarten


Parkietenboom
Ingezonden door: grasparkiet Tico

Hoi,
Ik heb ook een hele mooie parkietenboom. Hij hangt vol speelgoed.
Lees ook alles over mijn belevenissen op mijn weblog!
Gegroet, Tico


Parkieten speeltuin
Ingezonden door: Ruby

Deze fraaie parkietenspeeltuin heeft Ruby voor haar parkietjes Chester en Sprokkel gemaakt.


Parkieten speelplaats
Ingezonden door: Sjuh

Hier zien we de speelplaats die Sjuh voor haar gevleugelde vriend gemaakt heeft!


Parkieten speeltuin
Ingezonden door: Josephine (12 jaar)

Hallo,
Ik ben Rakker de parkiet van Josephine, en ik ben zo lief voor mijn baasje geweest zodat zij een heel raar ding ging maken... het was van hout en touw enzo...
Ik wist niet wat ik ermee moest. Later wou ik het toch even uitproberen, en het bleek achteraf best leuk ik kon er lekker in spelen en klimmen!
Maar hier komt nog een bericht van mijn baasje:
Ik ben dus Josephine(12 jaar) het baasje van Rakker en heb de speeltuin gemaakt omdat ik niks te doen had.
Het resultaat is best wel geslaagd daarom heb ik er een paar foto's van gemaakt!
Groetjes Josephine

Note van de webmaster:
de zogenaamde scoobidoo touwtjes (rechts op de foto) kunnen beter niet bij een parkietenspeeltuin gebruikt worden!!!


Parkieten speelboom
Ingezonden door: Desi

Hoi!
Hoi Hoi! Hier ben ik weer, Pino dus.
Mijn huisgenootjes hebben vandaag voor mij en Ieniemienie (een valkparkiet) een speelboom gemaakt.
Ikzelf heb er nog niet in gespeeld, want ik heb mijn pootje bezeerd en mijn vrouwtje wil dat ik het even rustig aandoe. Wel is Ieniemienie er al lekker mee aan het spelen en ze vond het werkelijk fantastisch! Ze was er niet weg te slaan, hihi!
Er komen nog wel wat meer speeltjes in hoor, hij is nog niet helemaal af.
Nu ga ik lekker een stokje uitzoeken en mijn oogjes sluiten. Gevleugelde groetjes!
xxx Pino & Ieniemienie


Parkieten speeltuintje
Ingezonden door: Dunja

Hoi!
Hier een kiekje van onze speeltuin voor onze twee kromsnaveltjes. Deze speeltuin heb ik zelf gemaakt maar er moeten wel nog wat speeltjes in verschillende kleurtjes in om het geheel wat opvallender te maken.
Vandaag is hij voor de eerste keer in gebruik genomen en de vogeltjes vinden het heel leuk! :)
Groetjes van Pepe en Loekie


De parkieten-paal van Pico
Ingezonden door: Remko

Hallo!
Hier een voorbeeld van de parkieten-paal die ik voor mijn grasparkiet Pico gemaakt heb.
Groetjes, Remko en Pico


Parkietenklimrekje
Ingezonden door: Jos

Hallo!
Ook ik wilde twee foto's laten zien van mijn nieuwe "parkietenklimrekje".
Het idee heb ik van de foto's van de site, met een beetje eigen creativiteit. De vogels heten Jip (bovenop) en Croky (bij de spiegel).
Groet,
Jos


Parkieten speelplaats
Ingezonden door: Vincent Mollema

Hierboven ziet u een variatie om parkietjes een goede speelplek te geven. Ik heb deze zelf gemaakt en de kosten zijn ongeveer 13 euro aan materiaal.


Parkieten speelplaats
Ingezonden door: Jack Westhoeve

Hierbij stuur ik u een foto van mijn zelfgemaakte parkieten speelplaats.
Hij is gemaakt van onbehandeld hout en heeft alles bij elkaar 10 euro gekost. Ik ben er zo'n twee uur mee bezig geweest om hem te bouwen.
Wij hebben twee parkieten en die vinden het prachtig.
Met vriendelijke groet,
Jack WesthoeveDe speeltuin van Kootje
Ingezonden door: Martin Degrijse
Woonplaats: Roeselare (B)

En hier volgen 2 foto's van de speeltuin die Martin voor zijn parkiet Kootje gemaakt heeft. Martin heeft een oude bloemhanger gebruikt, en die opgevuld met 2 oude handdoeken. Vervolgens een paar bamboestokjes uit de tuin erbij, en voila: het prachtige speeltuintje is klaar, Kootje kan genieten!


Het speelpaleis van Sammy
Ingezonden door: Maurice

Hallo, hier dan de speeltuin die ik met Knex gemaakt heb voor mijn parkiet Sammy. Links zien jullie een toren met 4 etages, 3 binnen en eentje bovenop waar sammy zo op kan vliegen. Tussen de etages in zitten 2 trapjes waar hij omhoog kan lopen, op elke verdieping zijn er genoeg speeltjes.
Rechts is een speelkamer met vele leuke dingen waar hij kan eten (iets lekkers af en toe) en in het midden (waar Sammy nu zit zoals jullie misschien kunnen zien) is het verbindingsstuk tussen de toren en speelkamer..........

.......Op de speelkamer kan sammy zich uitsloven met een touw en kan hij gaan zwemmen, maar op de foto staat het bakje niet. Hij kan ook op het omgekeerde schommeltje zitten en hij zit graag op die 2 auto's te slapen.
Sommige mensen vragen zich af of Sammy daar nou wel ingaat: jawel hoor, wel hij vindt het geweldig om al die speeltjes uit te proberen en te slopen!
Deze speeltuin hij is ruim 1 meter lang en 80 cm hoog ongeveer.
Wat ook belangrijk is: Knex is niet schadelijk voor parkieten!
Met vriendelijke groeten, Maurice en een blije Sammy!

Klik op de bovenstaande foto voor een vergroting van Sammy's speelpaleis! Een knap staaltje architectuur Maurice! Prachtig gedaan!


Het speeltuintje van Muffy
Ingezonden door: Gaby

Hoi iedereen, mijn naam is Muffie en ben ongeveer een half jaartje oud. Ik woon in een supergezellig gezin waar ik aandacht krijg van iedereen. Daar mijn baasjes trots op mij zijn hebben ze voor mij een leuke speeltuin in elkaar geknutseld. Ik beloon ze daarom op mijn beurt door met hun te communiceren in hun eigen taal die ik probeer zo goed mogelijk na te bootsen. Eigenlijk wil ik ook wel eens met foto op jullie site staan want die is echt wel leuk: vooral het filmpje van Fritz is mijn favoriet.
Groetjes aan iedereen van Gaby!


De parkietenboom van Goofy
Ingezonden door: Dylan Koster

Goofy heeft een kerstcadeautje gekregen: Dylan heeft een parkietenboom gemaakt!


De parkietenboom van Winnie (R) en Poeken (L), ingezonden door Nancy en Freddy:


De onderstaande 3 foto's zijn van de zusjes Anita en Marisa, die samen met hun broer deze leuke speelboom gemaakt hebben voor hun jonge grasparkietje Chico:


Op de onderstaande foto's de parkietenboom van mijn grasparkietje Croky:


De parkietenboom van Kim De Keirsmaeker:


De fraai ontworpen parkietenboom van Otto (de grasparkiet) en Croky (de dwergpapegaai)
Ingezonden door Han van de Berg:


Het speeltuintje van Ricky
ingezonden door Ingrid

Ingrid schrijft:
Naar aanleiding van de foto's op jouw site heb ik een "ontwerpje" gemaakt en mijn vader heeft mij geholpen met het in elkaar zetten. (Sommige stokjes zijn gemaakt door een breed gat door het hout te boren en de stokjes er door te steken zodat je aan beide zijden een evengroot stokje hebt.
De andere (enkele) stokjes zijn vastgelijmd met behulp van deuveltjes. De speeltjes zijn vastgemaakt met kleine haakjes en oogjes.) Ricky heeft enorm veel lol van zijn speeltuintje. Hij is gek op belletjes dus hij heeft het heel erg druk met spelen met zijn bellen op de speeltuin en tussendoor even zijn kooi in om daar met de belletjes te spelen. Heel grappig allemaal!
Ik zou het harstikke leuk vinden als je de foto's op de site plaatst. Ik zag dat er al steeds meer voorbeelden op komen te staan. Heel erg leuk. Hopelijk krijgen er heel veel meer mensen er inspiratie van!


Het speeltuintje van Elmo
ingezonden door Chiel

Chiel schrijft:
Ik ben Chiel, en een hele grote vriend van een hoop gevleugelde beestjes. Ik heb een grasparkiet en mijn broertje heeft ook een parkiet. Mijn parkiet heet Elmo. Zelf heb ik ook een speelboom voor de parkieten gemaakt. Wat heb ik gedaan? Ik heb gewoon een tak in het bos gezocht en die een vaas gezet. Een hele makkelijke en goedkope oplossing!
Vriendelijke groeten, Chiel.


De parkietenboom gemaakt door Mariël

Mariël schrijft:
Dit zijn mijn parkieten (2 mannetjes) op de parkietenboom. Ze zijn allebei ongeveer een jaar oud. De boom heb ik zelf gemaakt en is nog niet helemaal compleet, maar ze zijn er wel heel tevreden mee. De een is gek op belletjes, de ander is "superijdel" en houdt het meest van spiegeltjes. Er komen nog wat speeltjes bij.


Hoe maakt u een parkietenboom of speeltuintje?

Bent u een handige doe-het-zelver, dan kunt u leuke creaties maken van hout waar uw grasparkiet naar hartelust in kan spelen. De houten delen moet u niet te schilderen, met uitzondering van de bodemplaat. Parkieten knabbelen namelijk graag aan het hout, en verf kan giftige stoffen voor uw kromsnavel bevatten.
Een andere optie is om één of meerdere takken te nemen van een onbespoten fruitboom of een knotwilg. Plaats deze in een stevige -met zand gevulde- pot en als decoratie kunt u boven op het zand kiezelstenen of knikkers leggen.

Het versieren van de speelboom is eenvoudig. Bij de dierenwinkel zijn vele leuke kleurige speeltjes te koop die u aan de takken kunt hangen. Spiegeltjes, belletjes, stukken sisaltouw, trapjes e.d. Ook houten wasknijpers kunt u rond de stam klemmen, het zijn fijne zitplaatsjes voor uw parkiet. Uw vogel zal uw creativiteit zeker waarderen: voor vele gevleugelde makkers is dit de ultieme plaats om heerlijk te spelen, aan takken of stokken te knabbelen, gezellig te kwetteren of gewoon om rustig op één poot een dutje te doen.
Succes!