Menu

Artikelen:

Dierenartsen:

Lezers vertellen:

Zoeken:

(Typ woord en druk op "enter")Parkieten-Freak! website
Op het web

De Parkieten-Freak Award:


De Parkieten-Freak Award is slechts een bescheiden plaatje.
Het is echter bedoeld als een groot compliment voor al die mensen die zich op bijzondere wijze inzetten of ingezet hebben voor het welzijn van de grasparkieten.
Dankzij hun formidabele inzet hebben zieke, weggevlogen of verwaarloosde grasparkieten een nieuwe toekomst gekregen.

Carla Houtteman en Manette

Pepe is een Amsterdamse mannetjesparkiet, die 10 maanden geleden op straat is gered uit de bek van een kat door forumlid Manette. Het vogeltje was gewond maar Manette heeft het blauwe ventje goed verzorgd en in huis opgenomen. Helaas raakte de (chronisch zieke) hond des huizes erg gestressed door de aanwezigheid van Pepe. Manette, inmiddels erg gehecht aan Pepe, kon het niet over haar hart verkrijgen om hem alleen op een kamertje te zetten, en plaatste de volgende oproep op het prikbord van het forum van "Parkieten-Freak & Donkey Online":

"Goed tehuis gezocht voor vreselijk lieve parkietenman".

Manette wilde Pepe uitlsuitend aan iemand afstaan die heel goed voor hem zou zorgen. Ze zou het fijn vinden als in zijn toekomstige nieuwe tehuis ook andere parkietjes aanwezig zijn.

Op witte donderdag 13 april, reageerde forumlid Carla Houtteman op de oproep van Manette.
Carla wilde Pepe heel graag opnemen in haar volière. Manette bood op haar beurt aan om Pepe te komen brengen, maar dat hoefde niet.
Ondanks het feit dat er vele files stonden vanwege de naderende paasdagen, reed Carla direct met haar 2 kinderen naar Amsterdam. Ze vond het geen probleem om daarvoor 6 uur in de auto te zitten.
Carla woont in West-Vlaanderen, ten zuidoosten van Brugge in het fraaie molendrop Ruiselede. Een enkele reis Amsterdam bedraagt maar liefst 250 km!
Pepe heeft de lange reis naar België prima doorstaan en heeft het heel goed naar zijn zin bij Carla en zijn nieuwe parkietenvrienden!

Zowel Carla als Manette verdienen de virtuele "Parkieten-Freak" award van harte. Manette heeft ingezien dat het belang van Pepe groter was dan het hare.
Zij zorgde ervoor dat Pepe niet eenzaam weggezet werd in een apart kamertje, maar een beter leven kreeg tussen zijn soortgenootjes.
Carla heeft maar liefst 500 km gereden om Pepe op te gaan halen in Amsterdam. Dankzij haar heeft hij nu een fantastisch nieuw leventje samen met zijn soortgenootjes!


Tineke Feij

Tineke Feij nam tijdens de vakantie van haar buurman zijn twee verwaarloosde grasparkieten mee naar huis. De vrouwtjesparkiet was ziek. Tineke ging ermee naar de dierenarts en kocht een nieuwe kooi voor de 2 vogels. Toen de vrouwtjesparkiet alsnog kwam te overlijden, aarzelde ze niet en kocht een nieuw maatje voor de overgebleven mannetjesparkiet. Ze noemde hen Alexander en Maxima. Door persoonlijke omstandigheden is het voor Tineke niet eenvoudig om voor de twee vogels te blijven zorgen. Via een oproep op deze site zijn beide vogels uitstekend terechtgekomen.


Marga Hoogendoorn

Marga Hoogendoorn bood op haar beurt hulp aan Tineke. Ze reed naar Tineke's woonplaats, om beide vogels op te halen. Alexander en Maxima hebben nu een heleboel gevederde vrienden: ze wonen in de prachtige volière van Marga!


Marco Spelten

Marco Spelten zag op een regenachtige dag een klein grasparkietje bij het voorwiel van zijn auto zitten. Hij nam de doorweekte vogel mee naar huis en verzorgde hem. Hij noemde hem Nelson. Helaas was Nelson dusdanig verzwakt, dat hij na enkele weken helaas gestorven is. Nelson ligt begraven in de achtertuin van Marco.


Tjammie Walda

Op een dag kwam een van Tjammie's poezen thuis met een klein grasparkietje. Ook Tjammie bood hulp aan dit jonge grasparkietje. Hij had ontstoken oogjes en ze is direct met dit vogeltje naar de dierenarts gegaan. Ze noemde hem Ollie. Ondanks dat Tjammie 2 poezen heeft, mocht deze grasparkiet blijven. Naast de goede verzorging en de aandacht die Ollie van haar krijgt, heeft hij de beschikking over een eigen kamertje waar hij lekker kan vliegen en spelen.


Naar boven

Fun stuff:

Croky's Column deel 1|2|3|4|5|

Dagboek van een jonge grasparkiet

Quiz:
Grasparkieten en spelletjes


Quiz:
Bent u ook een parkietenfreak?


Quiz:
Test uw kennis over grasparkieten!


Eet- en drink etiquette voor grasparkieten

Grappige namen voor uw kromsnaveltje

Maak een parkietenboom!